ÚVOD
NOVINKY
PSI
FENKY
ŠTĚŇATA
GALERIE
O NÁS
O BASSETECH
HISTORIE
ROZHODČÍ
REPORTY
KONTAKT
ODKAZY


Rok 2013 byl ve mnoha směrech rokem velkých událostí. V chovu jsme poprvé použili oplodnění chlazeným semenem ze zahraničí - pro Jazz jsme pořídili semeno z Francie (Valdek du Ruisseau du Montbrun). Krátce nato přivezla Eva z Anglie semeno z CHS Switherland (Switherand The Designer) pro Ynes. Naše snaha byla odměněna dvěma vrhy - vrh B auvergneských ohařů a vrh C bassethoundů. Pro obě matky to byly vrhy poslední - Jazz z důvodu věku a Ynes kvůli krvácení po císařském řezu přišla o dělohu, a skoro i o život. Děkujeme jak klinice Viva paní MUDr.V.Hypské v Hradci Králové za obě inseminace a panu MVDr.Vrbkovi za jeho rychlou a spolehlivou práci, díky jíž svůj boj o život Ynes vyhrála. Z ohařů si Eva doma ponechala psa jménem Bollinger a baseti zůstali doma oba - Kevin (Calvin Klein) a Kapitán (Captain Jack).
Basset Hound vrh C2

Auvergnéský ohař vrh B
Basset hound - VRH C2 - po otci Switherland the Designer, nar. 9.5.2013

Basset Hound vrh C2

Auvergnéský ohař vrh B
Auvergnéský ohař VRH B po otci CIB Valdek du Ruisseau du Montbrun, nar. 27.4.2013
Malí francouzi prokazovali vlohy k vystavování již od věku 9,5 týdne




V dubnu Iva oslavila své životní jubileum. Oslavy byly velké a máme na ně krásné vzpomínky. Některé dary, dárky i dárečky byly vskutku originální.



V den, kdy se narodili malí averňáci, basetka Victoria měla desáté narozeniny. Kassiopea Bohemia Horrido oslavila v Kanadě v rodině S.Militky své 15.narozeniny.

V létě odešli do psího ráje Svatopluk a Timur Bohemia Horrido. Děkujeme manž.Kralicek a Hellenschuss za vzornou celoživotní péči! Oba psi byli representanti rakouského klubu a nikdy na ně nezapomeneme!

Na přelomu srpna při příležitosti Evropské výstavy ve švýcarské Ženevě získal Blackjack Bohemia Horrido pod vzorným vedením své majitelky Terezky Kvítkové titul "Švýcarský šampión". Jsme na ně hrdi.
Basset Hound Black Jack Bohemia Horrido
Black Jack Bohemia Horrido (Ch.Wofferlow Border Patrol x MultiCh.Ynes Bohemia Horrido) - Švýcarský šmapion!

Na podzim se naši dorostenci poprvé předvedli na výstavách. Kevin (Calvin Klein) a Kapitán (Captain Jack) se zúčastnili speciální výstavy honičů v Táboře. Kevin vyhrál třídu dorostu a následně získat titul BIS baby.

Basset Hound Black Jack Bohemia Horrido
1. místo Calvin Klein a 3. místo Captain Jack Bohemia Horrido

Ani majitelé našich ohaříků nezaháleli po výstavní ani výkonostní stránce. Štěňátka z vrhu B se několikrát zúčastnila výstav již ve třídách štěňat či dorostu a fenka z našeho prvního vrhu - All That Jazz Bohemia Horrido složila zkoušky vloh v I. ceně pod vedením své majitelky Zdeňky Petříkové.

Auvergnéský ohař All That Jazz Bohemia Horrido
All That Jazz Bohemia Horrido - ZV I. cena, DKK 0/0, Maj.: Zdeňka Petříková, CHS Be Spotted

Při příležitosti velké národní výstavy v St.Louis jsme se vypravili na velkou třítýdenní cestu po USA.
Nazvali jsme jí "The Great River Basset Hound Dog Tour".
Fotogalerie z této výpravy: ZDE
Fotky z výstavy Nationals: ZDE
Fotky presentace loveckých smeček basetů: ZDE
Fotogalerie z Field Trials: ZDE
Field Trials - video: ZDE
Kromě basetí soutěže v honu na králíky zvané Field Trials a velké basetí výstavy (zvané Nationals) jsme si užili jednodenní vyjížďku na Harley po Route 66 - a dál jeli pronajatým vozem po stopách krásné hudby podél Mississippi dolů na jih do Memphisu, Delty a New Orleans. Celkem jsme najeli 6 tisíc kilometrů. Strávili jsme hezké chvíle na chatě v Missouri s Beltine Bohemia Horrido (zvaná Tinka) a její majitelkou Betsy Warner, která Ivu seznámila s několika zajímavými basetími lidmi na Nationals. Užívali jsme si mnoho večerů na terase při grilování. Betsy nám upekla hovězí hrudí podle starého rodinného receptu - to bylo jídlo! Oslavili jsme s Tínkou její druhé narozeniny. Dostala od nás speciální dar - značkovou kšiltovku "Harley Davidson".
Beltine Bohemia Horrido
Beltine Bohemia Horrido
Beltine Bohemia Horrido

PF 2014



<<< UDÁLOSTI ROKU 2012           UDÁLOSTI ROKU 2014 >>>

Webdesign pro chovatele, tvorba ww stránek pro chovatele, návrhy vizitek a focení psů


bassethound basset basethound baset černohubová dog handling profesionální psí handler professional dog handler braque d'auvergne auvergnéský ohař auvergne pointing dog breeder puppies štěňata welpen