ÚVOD
NOVINKY
PSI
FENKY
ŠTĚŇATA
GALERIE
O NÁS
O BASSETECH
HISTORIE
ROZHODČÍ
REPORTY
KONTAKT
ODKAZY


Evička si v dubnu pořídila svého prvního vlastního psa: fenu auvergnéského ohaře Jazz od Smutné říčky (chov. Slavomír Hanáček), říkáme jí Packa, Paca. Takový to byl špunt…


Jazz od Smutné říčky


V červnu oslavila Dita svoje desáté narozeniny. Je to prakticky rok poté,co vygradovalo její těžko snášené onemosnění krční páteře. Za ten poslední rok se její stav velmi zlepšíl a díky preparítu Teufelskralle, který nám doporučila naše rakouská kamarádka Eva-Maria Kralicek, nakonec i omládla. Byli jsme velmi šťastní a užili si s ní každý nový den - šťastný starý pes je to nejhezčí, co může chovatel prožívat. Dita dostala narozeninový dort - a jak se takový dort vyrobí, se podívejte, když kliknete na: ZDE
Judita slaví 10. narozeniny


V červenci jsme uspořádali tradiční akci pro naše bassetí přátele zvanou Hory Doly. Překrásný dort v podobě basseta dovezla Věra od své šikovné dcery Lady. Borek Filipec na počest zdařilého ročníku složil nad ránem krásnou báseň:


Hory Doly zase dobrý,
Díky Ivě a Frantovi!
Za rok přijedeme zase,
S Jarkem ožerem se jako ....
O Moravu nemám strachu
Syn je dobrej - brachu.
S Beruškou všem přejem´
Zdraví a dobré bydlo,
Hodně chlastu a dobré jídlo.
Za rok zase odveta -
Sežereme basseta !!




Hory Doly 2007


Při příležitosti milé návštěvy z Dánska - Anne-Therese a René - jsme sezvali sraz vrhu W, kterým je rok a půl. Wannabe a její paníčka Elisabeth nemohly přijet, a tak se s maminkou Viktorií, strýcem Velvetem a babičkou Juditou pozdravili alespoň Winston slečny Ditrtové a Wadanya našich dánských přátel. Asistovali také další dva basseti našich hostů, a to tmavý pejsek "Bay Biscuit Its So Floppy" zvaný "Pampas"- pejsek Anny-Theresy dovezený až z Argentiny- a její bicolorní vnučka Atilly, narozená v Norsku - "Skindeeps Jedburg Alba".

Psi zleva: Skindeeps Jedburg Alba, Victoria Bohemia horrido, Winston Bohemia Horrido, Wadanya Bohemia Horrido,
Velvet Bohemia Horrido



V srpnu se naše smečka rozrostla o dalšího člena: z Brna od chovatelky V.Křížové jsme si dovezli fenku Zofia Queen´s Hermelín. Rodiče jsou ICH Leicester v.Hollandheim a ICH Chipsi Queen´s Hermelín.

Malá Žofinka ve společnosti kmotry Viktorie

Na Mezinárodní výstavě v rakouském Tullnu získala Viktorka od uznávaného rozhodčího K.Reinsingera potřebný CACIB pro titul Interchampion a zároveň kvalifikaci na slavnou výstavu Crutfs v Anglii.


Na další rakouské výstavě, tentokrát na klubovce pod středověkým hradem Burg Lockenhaus, jsme vystavovali všechny 3 sourozence z vrhu V a Timur zde byl taky. Anglický rozhodčí pan Gillanders mne příjemně překvapil svým zdravým názorem na vzhled bassethounda. Z našich se mu nejvíce líbil Velvet, který zvítězil ve třídě šampiónů. Svým členstvím v rakouském klubu jsme pak získali i titul Klubový vítěz , což bylo po roce 2005 již podruhé a tím se objevil po dvou letech putovní pohár „Otto Ehrenpreiss“ opět zase u nás doma na rok ve vitríně – do další klubové výstavy v Rakousku. Obdrželi jsme jej od svého loňského přemožitele Timura Bohemia Horrido. Zatím se tedy Otto-Ehrenpreiss drží „v rodině“ a doufáme, že už to tak zůstane.

RAKOUSKÁ KV 2007 - V1 CACA, KLUBOVÝ VÍTĚZ - ROZHODČÍ: Gillander, GB

Třída šampionů: Vlevo Velvet Bohemia Horrido, CACA, vpravo výborný 3 Timur Bohemia Horrido.

Nejlepší chovatelská stanice Bohemia Horrido: Timur, Victoria a Viking bohemia Horrido


V listopadu Jazz zahájila svou velkou výstavní kariéru: na první velké výstavě v Nitře vyhrála nejlepší fenu dorost v sobotu! Na dalších 4 výstavách v Chorvatsku a Rakousku získala svoje první BOBíky. Koncem roku již má celkem 4 BOBy a čtyři certifikáty na junior šampióna Chorvatska a Rakouska.

BIS DOROST na mezinárodní výstavě v Nitře.


Pořídili jsme si svojí vlastní pohlednici jako malý dáreček k 15.výročí naší CHS. Jde o malou serii v rámci Klubu sběratelek www.mastna.com (stránky vynikající malířky zvířat paní Marty Mastné) Autor návrhu: náš syn Jan. Na pohlednici jsou zvěčněni: nahoře zleva Viking, Victoria, Velvet, řada uprostřed: Velvet, obrázek Atilly (logo naší CHS), Judita.Dole uprostřed naše poslední štěňata z roku 2005: Wannabe, Wadanya a Winston. V pozadí je naše oblíbené místo: zatopený lom v lesích pod středověkým hradem Lipnice nad Sázavou.





Líza přešla přes duhový most.


<<< UDÁLOSTI ROKU 2006           UDÁLOSTI ROKU 2008 >>>

Webdesign pro chovatele, tvorba ww stránek pro chovatele, návrhy vizitek a focení psů


bassethound basset basethound baset černohubová dog handling profesionální psí handler professional dog handler braque d'auvergne auvergnéský ohař auvergne pointing dog breeder puppies štěňata welpen