ÚVOD
NOVINKY
PSI
FENKY
ŠTĚŇATA
GALERIE
O NÁS
O BASSETECH
HISTORIE
ROZHODČÍ
REPORTY
KONTAKT
ODKAZY


Tento rok, jakoby svými dvě jedničkami symbolizoval, že i u nás bude mnoho událostí naprosto poprvé. Tak hned na začátku roku jsme odchovali první vrh auvergnéských ohařů. Sice z toho nakonec byl jedináček, a tak jak jinak by se mohla jmenovat dcera Jazz, když musíme s novým plemenem začínat zase od písmene A… All That Jazz!!
All That Jazz Bohemia Horrido - ve věku 7 týdnů

V březnu jsme poprvé vycestovali do Anglie na nejslavnější výstavu světa - Crufts.



Pokud nemůžete video přehrát, přejděte prosím na MetaCafe


Ynes Bohemia Horrido na Crufts


V dubnu 2011 absolvovala Ynes pod Fandovým vedením barvářské zkoušky honičů a pak s Evou získávala jeden CACIB za druhým: Německo, Slovensko.
Ynes s Fandou na zkouškách BZH


Ynes na mezinárodní výstavě v Brémách, Německo - VDH - Anwartschaft, CAC, CACIB / Rozhodčí: W.Pepper, D

Výstavní sezónu jsme završili ve Francii na světové výstavě a Championat de France v Paříži, kde jsme 9. a 10.července zaznamenali úspěch jak s Ynes, tak s Packou/Jazz, jejíž úspěch byl o to větší, že se vystavovala v zemi původu plemene, a to jenom pár týdnů po ukončení jejích mateřských povinností.



Championat de France: Ynes dosáhla fenomenálního úspěchu ziskem prvního místa ve své třídě a navíc titulu rCAC ( tzn. 2. nejlepší fena mei vítězkami tříd otevřené, pracovní a mezitřídy) v silné i početné konkurenci zvučných jmen od portugalského rozhodčího
Josého Homem de Mello, který je světovou stálicí v chovu bassethoundů.



Světová výstava: Jazz si odnesla titul resCACIB ze země původu, titul Světová Vítězka si odnesla fenka Alexie du Bodeillo. Bylo přihlášeno 17 auvergnéských ohařů, titul vítěz plemene byl zadán psovi z třídy otevřené - E'Jazz du Ruisseau de Montbrun.



V Paříži jsme měli možnost prohlédnout si auvergnéské ohaře v zemi původu. Jelikož se jedná o poměrně vzácné plemeno a francouzi prakticky nejezdí vystavovat za hranice své země, byla to pro nás jedinečná možnost vybrat potenciálního ženicha pro příští vrh Jazz.
Po oba dny v kruhu auverňáků kraloval pes manželů Fantgauthierových - CH. TR. E'Jazz du Ruisseau de Montbrun, který se rovněž stal Vítězem plemene na světové výstavě.






V srpnu jsme se vypravili na svatbu do Anglie – Ynes jsme nakryli anglickým plemeníkem, šampiónem Woferlow Border Patrol, chov. a maj. D.Newmann. 10.října se Ynesce narodilo sedm krásných štěňátek – vrh B. Těšíme se, že si z tohoto vrhu ponecháme nějaké nové naděje naší CHS.




Basset Hound
ZLEVA: Budweiser, Beltine, Beefeater, Blackjack, Brandy, Blanche, Billie Jean

3.listopadu jsme se rozloučili s naším Velvetem a na Štědrý den odešel za ním i jeho brácha Viking.
Basset Hound
Basset Hound
Věro, moc děkujeme za péči, kterou jsi Vikýškovi věnovala!

Jejich sestra Victoria se těší dobrému zdraví a nastoupila jako veteránka do výstavních kruhů. Veteránský debut absolvovala na speciálce v Brně 10.září 2011.
Bassethound Victoria
Bassethound Victoria
Speciální výstava Brno, 10.9.2011: Victoria Bohemia Horrido, Best Veteran Basset Hound, Best in Show Veteran
Rozhodčí B.Larska, Polsko



20.11.2011 - Posuzování v Moskvě
Bylo mi ctí a potěšením posuzovat bassethoundy a bloodhoundy na klubové výstavě v Moskvě. Na cestu jsem se vypravila v doprovodu mého manžela. Ruský klub byl vynikající hostitel. Díky jejich péči byla naše první návštěva Mosky a Ruska vůbec spojena s návštěvou Treťjakovské galerie, Kremlu a dokonce i baletního představení – premiéry v nově zrekonstruovaném Velkém divadle. Byli jsme nadšení. Ruský chov bassethoundů i bloodhoundů musím pochválit. Vítězní psi jsou svou kvalitou srovnatelní s tím, co jsem kdy ve výstavních kruzích Evropy viděla vyhrávat. Klub má vynikající chovatele a nadšené milovníky plemene. K nepřehlédnutí byla i kvalita předvedení, často to byli velmi mladí lidé, kteří předváděli basety jako profesionálové. Jsem si jista, že plemeno má v Rusku svou světlou budoucnost a ruským chovatelům přeji, aby jim to vydrželo. Velmi děkuji za péči, kterou mě i mému muži věnovali během našeho pobytu v Moskvě, a za to, že mi předvedli svoje krásné psy.
Basset Hound
BOB a Klubový vítěz Buffobass Caramel Vanilla Ice Cream
Basset Hound
Nejlepší fena Amazing Star in Stripes of Mushurush




pf 2012



<<< UDÁLOSTI ROKU 2010           UDÁLOSTI ROKU 2012 >>>

Webdesign pro chovatele, tvorba ww stránek pro chovatele, návrhy vizitek a focení psů


bassethound basset basethound baset černohubová dog handling profesionální psí handler professional dog handler braque d'auvergne auvergnéský ohař auvergne pointing dog breeder puppies štěňata welpen